Persbericht

Amersfoort, 9 december 2016

Vier loftwoningen beschikbaar in historisch hart Kampen; Open Huis op zaterdag 17 december van 11.30 – 14.30 uur
Voormalige school Van Heutszkazerne omgevormd tot unieke woonlocatie 

Binnenkort is het zover en kan de voormalige school behorende bij de Van Heutszkazerne beginnen aan haar nieuwe toekomst als woonlocatie. In het gebouw worden vier ruime loftwoningen gerealiseerd. Kersverse eigenaar BOEi kan, onder meer dankzij een subsidie van €400.000 van de gemeente Kampen en aanvullende middelen van onder andere de BankGiro Loterij, aan de slag met de restauratie van het pand. Voorafgaand aan de start van de herstelwerkzaamheden is er op zaterdag 17 december a.s. tussen 11.30 en 14.30 uur voor alle geïnteresseerden de gelegenheid om het pand te bezoeken, onder het genot van warme chocolademelk, koffie en kerststol. BOEi zal dan, in aanwezigheid van de architect, een toelichting geven op de aanpak van de restauratie en de toekomstige plannen. De loftwoningen gaan nog dit jaar in de verkoop. 

De Van Heutszkazerne is vernoemd naar Joannes Benedictus van Heutsz, een officier in het Nederlandse leger die in 1900 werd benoemd tot luitenant-generaal. De school uit 1874 diende als onderwijslocatie voor onder meer (onder)officieren. Vanaf 1939 tot 1973 was de Militaire Geneeskundige Dienst er gevestigd. Daarna vertrokken de militairen uit het gebouw. Na onderzoek bleek de voormalige school te kunnen worden herbestemd tot woonlocatie. 

In de statige school worden vier loftwoningen gerealiseerd. Aangezien de woningen casco worden opgeleverd, kunnen de nieuwe eigenaren zelf, of indien gewenst, samen met BOEi, de afbouw bepalen. Kopers kunnen dus binnen de muren van het monumentale gebouw, geheel zelf bepalen hoe de ideale indeling van hun nieuwe woning er uit ziet. De woningen voldoen, gezien hun ruime omvang, uitstekend  als woon-werklocatie. De verkoop van de loftwoningen start nog dit jaar. Geïnteresseerden die nu al hun interesse kenbaar willen maken, kunnen een mail sturen naar BOEi: info@BOEi.nl

BOEi herbestemt zowel industrieel erfgoed, als ook agrarisch erfgoed en religieus erfgoed. De organisatie richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Dit door cultureel erfgoed te restaureren en te herbestemmen, met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie.